hjemmelaget sjokolade med kakaosmør og kakaomasse, hjerteformet

Hjemmelaget sjokolade, slik lager du din egen

Hjemmelaget sjokolade med lite sukker er en enkel snack du fint kan lage hjemme i stedet for å kjøpe sjokolade i butikken. Når du lager selv, så kan du også selv velge ingrediensene, slik at du kan lage akkurat den sjokoladen du ønsker.

Du trenger heldigvis ikke noe fancy utstyr for å lage deilig hjemmelaget sjokolade. Du trenger kun en kjele med vann, en komfyr, noe å ha ingrediensene i, og noen sjokoladeformer. Du trenger strengt tatt ikke sjokoladeformer. Du kan fint helle sjokoladeblandingen over i en ildfast form eller lignende, og knekke den opp når den har stivnet. Men, det blir litt finere når du bruker sjokoladeformer.

Ønsker du å lage sjokolade med barn? Da er det supert å lage sjokolade. Barna kan bidra med å tilsette egne smaker de liker i sjokolade. Det er kun fantasien som setter grenser.

Grunnoppskriften til sjokolade består av kakaosmør, kakaomasse og sukker/søtning. Ønsker du hjemmelaget sjokolade med nøtter, bær eller noe annet, så er det bare å tilsette det. Vanilje er en klassiker og man kan enten bruke vaniljedråper eller vaniljesukker.

Jeg har kjøpt sjokoladeformer via nettet. Jeg har kjøpt kakaosmøret her og kakaomassen her.

Husk; når du skal smelte kakaosmøret og kakaomassen, så tar det litt tid. Vær tålmodig, så får du god sjokolade.

Sjekk også hjemmelaget sjokolade uten melk som også lages med kokosolje, palmefett og kakaopulver.

Kategori: sjokolade oppskrift enkel og hjemmelaget sjokoladeplate.

hjemmelaget sjokolade med kakaosmør og kakaomasse, hjerteformet
Skriv ut/print

Hjemmelaget sjokolade

Total tid30 minutter
Størrelse: 1 porsjon(er)

Ingredienser

  • 50 g kakaosmør
  • 100 g kakaomasse
  • 20 g sukker (doble mengden for "vanlig" søt sjokolade)

Instruksjoner

  • Legg kakaosmøret og kakaomassen i en skål og sett skålen i en kjele med vann som du varmer opp. Ingrediensene vil nå smelte gradvis og du vil til slutt få en sjokoladesaus.
  • Tilsett søtning og bland sammen.
  • Hell sjokoladeblandingen over i former, og sett kjølig. Vent i minst 1 time før du prøvesmaker.

Video

Del gjerne innlegget

Facebook