Litt info om lammeburger
Lammeburger, eller lammekarbonader, er enkelt å lage. Du trenger kun noen få ingredienser, og vips så har du noen burgere som smaker mye mer og bedre (i mine øyne), enn typiske burgere laget av storfe.
Det enkelste er å kjøpe frossent kjøtt av lam (eller sau), og skjære av kjøttet fra beina. Dette er billig og godt. Så moser du kjøttet i en kjøkkenmaskin eller en kjøttkvern. Tilsett egg og ønsket krydder (salt og pepper er greit som et minimum). Form deigen til burgere og stek de på panne. Enklere kan det nesten ikke bli.
Jeg er tilhenger av å spise kjøtt av dyr som spiser mest mulig rent gress. Dette inkluderer bl.a sau, geit, lam, hjort, rådyr, elg osv. Gris og storfe blir fôret med mye rart, og det kommer selvsagt ut i kjøttet som vi spiser. Jeg synes også viltkjøtt har mer smak enn kylling, svin og storfe, så da er egentlig valget enkelt.
Under finner du oppskrift på lammeburger.
Lammeburger
Ingredienser
- lammekjøtt
- 1 egg
- salt og pepper
Instruksjoner
- Hvis du ikke får tak i lammekjøttdeig, så kjøp annet lammekjøtt eller fårekjøtt. Fårikål-kjøtt passer utmerket. Skjær av kjøttet fra beina, og legg i en kjøkkenmaskin. Miks godt.
- Legg så kjøttet over i en ren bolle, og tilsett egg, salt og pepper. Miks med en sleiv eller med fingrene slik at alt blir jevnt fordelt.
- Form kjøttet til burgere.
- Stekes på middels varme i ca 3 minutter pr side.