lammeburger

Lammeburger

Litt info om lammeburger

Lammeburger, eller lammekarbonader, er enkelt å lage. Du trenger kun noen få ingredienser, og vips så har du noen burgere som smaker mye mer og bedre (i mine øyne), enn typiske burgere laget av storfe.

Det enkelste er å kjøpe frossent kjøtt av lam (eller sau), og skjære av kjøttet fra beina. Dette er billig og godt. Så moser du kjøttet i en kjøkkenmaskin eller en kjøttkvern. Tilsett egg og ønsket krydder (salt og pepper er greit som et minimum). Form deigen til burgere og stek de på panne. Enklere kan det nesten ikke bli.

Jeg er tilhenger av å spise kjøtt av dyr som spiser mest mulig rent gress. Dette inkluderer bl.a sau, geit, lam, hjort, rådyr, elg osv. Gris og storfe blir fôret med mye rart, og det kommer selvsagt ut i kjøttet som vi spiser. Jeg synes også viltkjøtt har mer smak enn kylling, svin og storfe, så da er egentlig valget enkelt.

Under finner du oppskrift på lammeburger.

lammeburger
Skriv ut/print

Lammeburger

Ingredienser

  • lammekjøtt
  • 1 egg
  • salt og pepper

Instruksjoner

  • Hvis du ikke får tak i lammekjøttdeig, så kjøp annet lammekjøtt eller fårekjøtt. Fårikål-kjøtt passer utmerket. Skjær av kjøttet fra beina, og legg i en kjøkkenmaskin. Miks godt.
  • Legg så kjøttet over i en ren bolle, og tilsett egg, salt og pepper. Miks med en sleiv eller med fingrene slik at alt blir jevnt fordelt.
  • Form kjøttet til burgere.
  • Stekes på middels varme i ca 3 minutter pr side.

Notater

Hvor kjøpes ingrediensene:
Lammekjøtt: vanlig matbutikk i sesong. Utenom sesong kjøper jeg på Coop Mega i Molde.
Egg: vanlig matbutikk.
Pepper: vanlig matbutikk.
Uraffinert havsalt: Coop Mega.

Del gjerne innlegget

Facebook