Kort info om lun potetsalat
Lun potetsalat er noe mange ønsker å lage om sommeren. Grillsesongen begynner kanskje i mai for noen (for noen enda tidligere), og da er det kjekt med en deilig lun potetsalat på tur. Jeg har laget denne mange ganger, og jeg blir aldri lei. Den passer også veldig godt til det meste av kjøtt og fisk. Du trenger ikke servere den til grillmat.
Det er mange meninger om poteten. Noen synes den er veldig usunn, mens andre mener den hører med i ethvert sunt kosthold. Selv spiser jeg potet til de fleste middager hvor det høres hjemme. Potet er ikke farlig, så spis det med god samvittighet. I denne oppskriften bruker jeg mandelpoteter, da jeg synes de gjør jobben best.
Lun potetsalat kan spises som den er, eller den kan brukes som tilbehør til forskjellige retter. Det er som sagt lenger opp enkelt å lage. Man kutter, deler, steker og blander. Veldig enkelt med andre ord.
Under får du oppskrift på lun potetsalat med feta og tomat.
Lun potetsalat med deilig feta og tomat
Ingredienser
Salaten
- 1/2 kg poteter
- 4 stilker vårløk
- 1/2 rødløk
- 2 fedd hvitløk
- 7 soltørkede tomater
- 4 cherrytomater
- 1 neve fersk koriander
- 1 neve ruccola
- uraffinert havsalt
- pepper
Dressing
- 3 ss olivenolje
- 3 ss eplecidereddik
- 1 ts dijonsennep
- sitronsaft fra 1/2 sitron
- salt og pepper
Instruksjoner
- Kutt potetene i små biter.
- Legg potetene i en form eller på et stekebrett, hell over olivenolje og salt. Stek de på 200 grader varmluft i ca 20 minutter (rør i potetene underveis for å unngå at de stekes mer på én side).
- Skjær opp grønnsakene og urtene og bland sammen med potetene.
- Bland sammen ingrediensene i dressingen, og bland dette inn i potetsalaten.
- Legg på fetaost før du serverer.