Pekankuler lager du på under 10 minutter. Dette er en god og enkel dessert til kaffekoppen.
Pekannøtter er noe jeg bruker i ny og ne. Jeg elsker smaken av pekan, og nøttene passer til mange ulike desserter og kaker. Ulempen er at de ikke finnes i løsvekt (ikke hvor jeg handler i hvert fall), og de finnes kun i en liten pose på 70 gram fra Nøttefabrikken. Jeg har faktisk aldri sjekket kiloprisen, men jeg vil tro at den er en del høyere enn f.eks cashewnøtter, som jeg også bruker i ny og ne. Men, pekan er såpass godt i en del retter, at jeg kjøper det uansett hvilken pris det har (sånn omtrent).
Det er viktig å bruke litt olje i de, slik at det blir lettere å forme de som kuler. Jeg bruker kokosolje, da dette hjelper kulene å holde sammen på en bedre måte når de kjøles ned. En annen fordel med kokosolje, er at den smaker svært lite når man bruker den i en søt rett. Ren kokosolje synes jeg smaker litt rart, men blander man det med noe søtt (eller salt forsåvidt), så merker jeg ikke smaken. Kokosolje (mettet fett) er bra for oss, selv om noen hevder at man bør holde seg unna.
Her i hus forsvant kulene på samme dag de ble laget. De ble satt i fryseren rundt kl 12, og på kvelden var alle borte. Det ble vel omtrent 8 kuler tror jeg.
Under finner du oppskrift på pekankuler. Rop ut om du lurer på noe. Jeg svarer stort sett veldig raskt.
Pekankuler
Ingredienser
- 70 g pekannøtter
- 1 ts kanel
- 1 ts sitronsaft
- 15 dadler
- 20 g kokosmasse
- 2 ss kokosolje
Instruksjoner
- Miks pekannøtter, kanel og sitronsaft i en kjøkkenmaskin. Miks godt.
- Tilsett dadler og kokosolje. Miks godt.
- Tilsett kokosmasse, og miks i et par sekunder.
- Rull deigen til små baller/kuler. Legg på tallerken.
- Settes i kjøleskap i minst 1 time, eller i fryser.