Kort info om rislapper
Du har sikkert hørt om rislapper før. Det lages ofte når man har grøt til overs fra dagen før. Her i hus er det sjelden grøt til middag, men det hoper seg av og til opp med eggehviter. Vi gir ikke eggehvite til barnet vårt (som i skrivende stund er 10 mnd), og da blir det noen eggehviter til overs. Eggehviten kan stekes om til omelett, brukes som marengs, eller som rislapper.
Mel er noe som mange bruker i sine rislapper for at de skal henge bedre sammen. Mange bruker også melk. I denne oppskriften er det ikke mel eller melk, men noe kefir kan tilsettes om man ønsker en litt syrligere smak. Hvit ris og eggehvite gir stivelse, men det kan være greit å ikke lage for store rislapper, da de kan være vanskelig å håndtere. Rislapper skal uansett være små, så det er egentlig ikke noe problem.
Ønsker du søte rislapper, så kan du fint tilsette litt honning eller lignende. Jeg foretrekker de nøytrale, så kan jeg velge salt eller søtt pålegg etterpå. Kan anbefale upasteurisert smør med lønnesirup på. Veldig godt!
Det er også godt med smør, spekemat og litt ost. God næring, som metter godt.
Under finner du oppskrift på rislapper uten mel.
Rislapper uten mel
Ingredienser
- 4 eggehviter
- 1 eggeplomme
- 2 dl grøtrester
- 1/2 ts uraffinert havsalt
- en klatt smør
- litt kefir
Instruksjoner
- Pisk opp eggehvitene luftig.
- Tilsett egget, risen, salt, smeltet smør (og kefir) og pisk sammen.
- Stekes på takke eller i stekepanne på middels temperatur.
- Bruk gjerne smør eller kokosolje som stekefett.