Sarah Bernard-kake i langpanne er en klassisk dessert som har eksistert i generasjoner. Det er en fuktig, deilig kake med en unik smak som vil imponere gjestene dine. Oppskriften har blitt delt blant familiemedlemmer og gått i arv gjennom årene, og den kan nå finnes i bakerier, kafeer og restauranter over hele verden. Kombinasjonen av de gode ingrediensene skaper en unik smak som er mange elsker.
Sarah Bernard kake i langpanne, er en klassisk dessert som smaker svært godt. Denne vakre kaken er den perfekte måten å avslutte et middagsselskap eller en spesiell anledning på. Den kremete konsistensen kombinert med den knasende toppingen vil få gjestene dine til å spørre etter oppskriften.
Du kan lage Sarah Bernard kaken i en rund form, men da må nok oppskriften tilpasses noe. Denne oppskriften du ser under er laget for standard langpanne som går i standard stekeovn.
Eller er det greit å tenke på at ovnen godt kan settes på før du begynner, siden det første steget tar ca 5-10 minutter. Når dette steget er fullført, så er ovnen varm og klar til å bli brukt.
Hvor lenge holder Sarah Bernard kaken seg?
Sarah Bernard kakene har meget lang holdbarhet. De bør oppbevares kjølig. Settes den i romtemperatur, så kan de fort bli litt klissete. Disse er fine å putte i fryseren, siden de er spiseklar omtrent med en gang du tar de ut fra fryseren.
Sarah Bernard kake i langpanne vil garantert være en slager i enhver anledning.
Sarah Bernard i langpanne (konfektkake)
Ingredienser
Mandelbunn
- 400 g mandler
- 6 stk eggehviter
- 3 ts bakepulver
- 180 g sukker
Sjokoladekrem i midten
- 500 g smør (rom-temperert)
- 180 g melis
- 6 stk eggeplommer
- 2 stk egg (hele egg)
- 6 ss kakaopulver
- 2 ts vaniljesukker
Sjokoladeglasur på toppen
- 300 g 70% kokesjokolade
- 1 ss delfiafett
Instruksjoner
Mandelbunn
- Sett stekeovnen på 175 grader, og ta ut 500 gram smør til romtemperatur.
- Mal/finhakk mandlene i en kjøkkenmaskin eller mandelkvern sammen med bakepulver.
- Pisk eggehviter på middels hastighet til det dannes små "fjelltopper" og er stiv. Tar ca 5 minutter. Tilsett sukker litt om gangen.
- Vend inn mandelmassen i den stive eggehvite-blandingen (bruk gjerne en slikkepott), og smør det utover i en bakepapirkledd langpanne.
- Stek bunnen på 175 grader i 20 minutter. Avkjøl helt før du smører på mellomlaget.
Sjokoladekrem i midten
- Pisk melis og smør til en luftig krem. Tilsett eggeplommer og eggene. Tilsett så vaniljesukker og kakao. Miks godt.
- Smør kremen utover kaken (pass på at kakebunnen er avkjølt). Sett kjølig.
Sjokoladeglasur på toppen
- Knekk sjokoladen i en bolle og legg i delfiafett. Sett bollen i en kjele med vann på komfyren. Sett på platetoppen på middels, slik at vannet holder seg veldig varmt. Sjokoladen og fettet vil nå begynne å smelte i vannbadet.
- Når alt er smeltet sammen, så hell denne over kaken.
Avslutning
- Sett kaken kjølig, og vent i ca 30-60 minutter til glasuren har stivnet.
- Del opp kaken, og spis (eller frys i bokser). Kaken er spiseklar omtrent rett etter den er tatt ut fra dypfryst tilstand.
Video
Her kan du lese mer om Sarah Bernhardt.