sarah bernard, kake

Sarah Bernard i langpanne

Sarah Bernard-kake i langpanne er en klassisk dessert som har eksistert i generasjoner. Det er en fuktig, deilig kake med en unik smak som vil imponere gjestene dine. Oppskriften har blitt delt blant familiemedlemmer og gått i arv gjennom årene, og den kan nå finnes i bakerier, kafeer og restauranter over hele verden. Kombinasjonen av de gode ingrediensene skaper en unik smak som er mange elsker.

Sarah Bernard kake i langpanne, er en klassisk dessert som smaker svært godt. Denne vakre kaken er den perfekte måten å avslutte et middagsselskap eller en spesiell anledning på. Den kremete konsistensen kombinert med den knasende toppingen vil få gjestene dine til å spørre etter oppskriften.

Du kan lage Sarah Bernard kaken i en rund form, men da må nok oppskriften tilpasses noe. Denne oppskriften du ser under er laget for standard langpanne som går i standard stekeovn.

Eller er det greit å tenke på at ovnen godt kan settes på før du begynner, siden det første steget tar ca 5-10 minutter. Når dette steget er fullført, så er ovnen varm og klar til å bli brukt.

Hvor lenge holder Sarah Bernard kaken seg?

Sarah Bernard kakene har meget lang holdbarhet. De bør oppbevares kjølig. Settes den i romtemperatur, så kan de fort bli litt klissete. Disse er fine å putte i fryseren, siden de er spiseklar omtrent med en gang du tar de ut fra fryseren.

Sarah Bernard kake i langpanne vil garantert være en slager i enhver anledning.

sarah bernard, kake
Skriv ut/print

Sarah Bernard i langpanne (konfektkake)

Total tid1 time 15 minutter
Størrelse: 1 langpanne

Ingredienser

Mandelbunn

  • 400 g mandler
  • 6 stk eggehviter
  • 3 ts bakepulver
  • 180 g sukker

Sjokoladekrem i midten

  • 500 g smør (rom-temperert)
  • 180 g melis
  • 6 stk eggeplommer
  • 2 stk egg (hele egg)
  • 6 ss kakaopulver
  • 2 ts vaniljesukker

Sjokoladeglasur på toppen

  • 300 g 70% kokesjokolade
  • 1 ss delfiafett

Instruksjoner

Mandelbunn

  • Sett stekeovnen på 175 grader, og ta ut 500 gram smør til romtemperatur.
  • Mal/finhakk mandlene i en kjøkkenmaskin eller mandelkvern sammen med bakepulver.
  • Pisk eggehviter på middels hastighet til det dannes små "fjelltopper" og er stiv. Tar ca 5 minutter. Tilsett sukker litt om gangen.
  • Vend inn mandelmassen i den stive eggehvite-blandingen (bruk gjerne en slikkepott), og smør det utover i en bakepapirkledd langpanne.
  • Stek bunnen på 175 grader i 20 minutter. Avkjøl helt før du smører på mellomlaget.

Sjokoladekrem i midten

  • Pisk melis og smør til en luftig krem. Tilsett eggeplommer og eggene. Tilsett så vaniljesukker og kakao. Miks godt.
  • Smør kremen utover kaken (pass på at kakebunnen er avkjølt). Sett kjølig.

Sjokoladeglasur på toppen

  • Knekk sjokoladen i en bolle og legg i delfiafett. Sett bollen i en kjele med vann på komfyren. Sett på platetoppen på middels, slik at vannet holder seg veldig varmt. Sjokoladen og fettet vil nå begynne å smelte i vannbadet.
  • Når alt er smeltet sammen, så hell denne over kaken.

Avslutning

  • Sett kaken kjølig, og vent i ca 30-60 minutter til glasuren har stivnet.
  • Del opp kaken, og spis (eller frys i bokser). Kaken er spiseklar omtrent rett etter den er tatt ut fra dypfryst tilstand.

Video

Her kan du lese mer om Sarah Bernhardt.

Del gjerne innlegget

Facebook