sjokoladekuler

Sjokoladekuler med aprikos

Sjokoladekuler med aprikos smaker godt og dekker søtbehovet til de fleste.

Er du på jakt etter noe som er sunt og godt, så er sjokoladekuler med aprikos en sikker vinner. Disse kulene lager du på veldig kort tid, og de kan spises omtrent med en gang du har laget de. Form de til kuler, sett de i fryser, og spis de 15-20 minutter etterpå. Du kan også vente lenger, men du må ikke.

Husk at disse kan bli litt klissete hvis du bruker for mye honning i forhold til kokosmel. Dette gjør ingenting, men de blir litt vanskelig å håndtere om de er veldig klissete.

Her i hus ble de spist opp i en fei rett etter kveldsmaten. Min kone er altfor glad i sjokolade, så hun liker selvsagt at jeg lager mye godt med sjokoladesmak. Vår datter på litt over 1 år fikk slikke litt på tallkernen etterpå, og dette var hennes første møte med honning (da barn under 1 år helst ikke skal smake honning). Det kan sies at det tok litt tid før hun la fra seg tallerkenen, selv om det ikke var mye rester igjen.

Vanilje kjøper jeg fra iHerb, og den er uten alkohol. Det finnes også den som inneholder alkohol, men jeg synes det fort kan bli litt for mye alkoholsmak med den hvis du er uheldig å tar litt for mye.

Under finner du oppskrift på sjokoladekuler med aprikos og mye annet snadder.

sjokoladekuler
Skriv ut/print

Sjokoladekuler med aprikos

Ingredienser

  • 150 g tørkede aprikoser
  • 30 g kakao
  • 1 ss honning
  • 1 ss kokosmel
  • 1 ss uraffinert sukker (eller annen søtning)
  • 1/2 ts vaniljeekstrakt
  • 1/4 ts havsalt

Instruksjoner

  • Miks alt i en kjøkkenmaskin til det er godt blandet og litt klissete.
  • Ta ut 1,5 ts om gangen og form til sjokoladekuler. Du kan også lage flate kjeks om du vil.
  • Settes kjølig i minst 1 time før servering.

Del gjerne innlegget

Facebook