Denne gryteretten er laget helt fra bunn (som jeg alltid gjør), og smaker fortreffelig. Den er full av godsaker, og veldig enkel å lage.
Under finner du oppskrift på den deilig skogsgryte med mange gode ingredienser.
Skogsgryte med kjøtt og grønnsaker
Størrelse: 4 porsjoner
Ingredienser
- 700 g høyrygg eller annen biff fra storfe
- 2 ss smør
- 2 stk gulrøtter
- 1 stk gul løk
- 1 stk persillerot
- 5 stk einebær (knust)
- 1,5 dl vann
- 200 g sjampinjong (helst fersk)
- 4 ss rømme
- 1 dl matfløte
- 2 ss hvetemel
- 2 ss solbærsaft
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 1 ts timian (krydder)
- 2 dl kjøttkraft
Instruksjoner
- Start med å skjære kjøttet i terninger på ca 2×2 eller 3×3 cm.
- Smelt smør i en stekepanne, og brun kjøttet på middels til høy varme i ca 1 minutt. Legges så over i en kjele.
- Skjær opp løk i små båter. Skjær gulrot og persilleroten i små skiver/stilker. Legg dette i en kjele.
- Einebærene knuses, og legges i kjelen.
- Ha i vann, kraft og kok opp. Senk så varmen. La det trekke i ca 30 minutter.
- Skjær opp soppen og stek denne i stekepanna med litt smør i ca 2 minutter. Ha soppen over i kjelen.
- Rør hvetemel godt sammen med rømme og fløte og hell det over i kjelen.
- Tilsett solbærsaft og timian i kjelen og kok opp. Sett så ned varmen og la det trekke i nye 30 minutter på svak varme.
- Tilsett salt og pepper etter behov.