Strimlet svinekjøtt med stekte poteter fungerer utmerket som middag.
Skal du ha en mettende og god middag, så vil jeg anbefale strimlet svinekjøtt med gode søtpoteter som er gratinerte i fløte og krydder. Middagen er enkel å lage, og det meste ordner seg selv i panne eller i ovn.
Svinekjøttet kjøpte jeg på Coop Mega i Molde. Dette var ferdig strimlet, men om du velger å strimle en svinebiff selv, så er ikke det noe problem. Sørg for å ha en skarp kniv. Da går det veldig mye lettere. Søtpoteter kjøper jeg på vanlig matbutikk. De har det meste på Kiwi som ligger rett ved hvor jeg bor. De gangene jeg må på Coop Mega er hvis jeg skal ha et større utvalg av økologisk mat eller spesielle typer matvarer.
Det kan også nevnes at jeg kjøpte svinestrimler i marinade fra Coop Mega.
Under finner du en detaljert oppskrift på hvordan du lager strimlet svinekjøtt med gratinerte søtpoteter.
Strimlet svinekjøtt
Ingredienser
- svinekjøtt (strimlet)
- 4 store champignon
- 1 rødløk
- 2 fedd hvitløk
- 3 søtpoteter
- 2 dl fløte
- revet ost
- uraffinert havsalt
- pepper
- smør (til steking)
Instruksjoner
- Sett ovnen på 225 grader.
- Skrell søtpotetene i tynne skiver.
- Legg søtpotetene lagvis i en ildfast form sammen med: hvitløk, fløte, salt, pepper og ost. Følg rekkefølgen, med ost til slutt. Stekes i ca 30 minutter på 225 grader.
- Smelt smør i en panne, og stek strimlet svinekjøtt sammen med soppen og rødløken.
- Tilsett litt salt og pepper i pannen.