torsk i ovn

Torsk i form

Kort info om torsk i form

Når du skal tilberede torsk i ovn, så er det ikke så mye du trenger å tenke på. Du trenger en god ildfast form, og torsk. Du kan også legge på litt grønnsaker, men det trenger du selvsagt ikke. Under viser jeg kun fremgangsmåten for å tilberede torsk i ovn. Her får du noe som er mer egnet til servering om du får gjester på besøk.

Som alle sikkert vet, så er torsk en saltvannsfisk. Og denne saltvannsfisken er noe av det beste du finner i havet (etter min smak). Det meste av torsk er også fanget utenfor oppdrett, så da får du et bedre innhold i kjøttet, enn typisk oppdrettsfisk. Torsk er magert, og du blir lett mett av en god torskemiddag. Fet fisk inneholder flere vitaminer, men det er ikke lett å få tak i fet fisk som ikke er av oppdrett. Da må du enten fiske selv, eller kjøpe hos en forhandler som selger villfisk.

Hvis du trenger tips til krydder og grønnsaker når du skal lage torsk i ovn, så kan jeg nevne salt, pepper og timian som krydder. Det er flere ulike grønnsaker som passer fint til torsk i form, men noe av det jeg liker spesielt godt, er tomater, selleri, og litt gulrøtter.

torsk i ovn
Skriv ut/print

Torsk i form

Ingredienser

  • Torskestykker
  • Tomater
  • Selleri
  • Gulrøtter
  • Smør
  • Salt
  • Pepper
  • Timian

Instruksjoner

  • Forvarm ovnen til 175 grader.
  • Smør en ildfast form med litt smør.
  • Kutt opp grønnsakene, og kok de i et par minutter.
  • Sil av vannet, og legg grønnsakene i bunnen av formen.
  • Legg torsken på grønnsakene.
  • Krydre godt med salt, pepper og timian.
  • Stekes i ca 15 minutter på 175 grader.

Notater

Hvor kjøpes ingrediensene:
Meierismør: kjøpes i vanlig matbutikk.
Uraffinert havsalt: Coop Mega.
Resten: vanlig matbutikk.

Del gjerne innlegget

Facebook