verdens beste hamburgerbrød

Verdens beste hamburgerbrød

Dette er muligens verdens beste hamburgerbrød. Aldeles nydelige, og veldig enkle å lage.

Når du skal lage verdens beste hamburgerbrød, så er det viktig å elte deigen godt. Har du en eltemaskin, så bruk gjerne den, da alt går automatisk, og du slipper å slite ut hendene dine. Deigen til verdens beste hamburgerbrød skal være smidig og enkel å jobbe med.

Jeg pleier å hive alt oppi en kjøkkenmaskin, og la deigen elte i ca 10 minutter. Da er du garantert et meget godt resultat. Har du ikke en kjøkkenmaskin, så elt for hånd. Vær tålmodig når du elter, og bruk vekten av overkroppen når du kjører hendene ned i deigen.

Husk at du fint kan fryse ned disse hjemmelagde hamburgerbrødene. Når du vil ha hamburger til middag, så er det bare å ta ut ønsket mengde noen timer før middagen, og varme de på varmluft rett før servering.

På bildet over, så ser det ut som vanlige boller. Jeg lot være å ta på sesamfrø (som er vanlig på hamburgerbrød), fordi vi ikke hadde det i skapet akkurat da. Hvis du ønsker sesamfrø, så kan du pensle litt varmt vann på hamburgerbrødene før steking, og drysse over sesamfrø. Sesamfrø er strengt tatt ikke nødvendig, men det gjør at «bollene» ser mer ut som hamburgerbrød. En annen forskjell er at det er mer sukker i vanlige søte boller. I hjemmelagde hamburgerbrød, så er det 1 ss sukker, og 1 ts salt. Hamburgerbrød er også noe flatere enn boller.

Jeg vil også påstå at dette er sunne hamburgerbrød, hvis man sammenligner med de du kjøper i butikken. Butikkbrød er ofte tilsatt altfor mange ingredienser, kun fordi de skal holde i ukesvis i posen.

Lykke til.

verdens beste hamburgerbrød
Skriv ut/print

Hamburgerbrød

Ingredienser

  • 2,5 dl melk
  • 1 dl vann
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 1/2 pakke tørrgjær
  • 500 g hvetemel
  • 50 g smør (mykt, romtemp.)

Instruksjoner

  • Tilsett alt, unnatt smøret i en eltemaskin. Elt godt i ca 8-10 minutter på sakte til middels fart.
  • Tilsett smøret litt og litt i eltemaskinen, mens maskinen går. Elt i ca 5 -10 minutter til.
  • Nå skal deigen være smidig og fin. Tilsett mer vann eller mel hvis den er litt for fast/tørr eller litt for løs/klissete.
  • Dekk bollen til med plastikk eller noe som er nokså tett, og la bollen stå et lunt sted for å heve i ca 45-60 minutter.
  • Ta ut deigen, og del den opp i ca 10 deler.
  • Trill deigen til boller, som du trykker flate med håndflaten.
  • La disse «flate» bollene etterheve i ca 40-45 minutter. Er de blitt for høye, så trykk de forsiktig ned med håndflaten til de får passe høyde.
  • Stekes på 225 grader ca 11 minutter. Følg med etter ca 9 minutter, slik at de ikke blir brent, da ovnene varierer.
  • Avkjøles på rist.

Del gjerne innlegget

Facebook