Kort info
Salaten inneholder bl.a chili, sesamolje og cashewnøtter, som er typisk for en del asiatiske retter. Kombinasjonen er uslåelig, og egner seg godt til mye forskjellig. Jeg lager en del når jeg først holder på, og lagrer den i kjøleskap. Vær obs på at cashewnøttsmøret og olje kan bli litt stivere når den står kjølig. Hvis dette er et problem, så er det bare å ta ut salaten litt før du skal spise den.
I mine øyne, bør en asiatisk salat kunne spises for seg selv, såvel som sammen med andre retter. Denne oppfyller fint disse kravene. Når jeg har servert denne retten til andre, så er tilbakemeldingen alltid den samme: “jeg må få oppskriften på denne!”. Det tar jeg selvfølgelig som et godt tegn, og nå ligger den altså her, fritt tilgjengelig.
I oppskriften av asiatisk salat under bruker jeg vanlig grønn kål. Jeg bruker også rødkål når det er sesong for det, men det eneste de hadde i butikken da jeg lagde denne var grønn kål. Det spiller egentlig ingen rolle. Du må velge det du selv synes er best.
Når det gjelder cashewnøttsmøret, så har jeg selvfølgelig laget dette selv. Oppskriften finner du her. Sesamoljen får du kjøpt i de fleste matbutikker. Det samme gjelder en sterk chilisaus eller chiliolje.
Er du klar til å lage asiatisk salat? Se under for en herlig oppskrift du sent vil glemme. Del gjerne oppskriften ved å klikke på symbolene til venstre.
Asiatisk salat med kål og cashew
Ingredienser
- 1/2 kål (grønn eller rød)
- 4 stilker vårløk
- en neve fersk koriander
- en skål cashewnøtter
- cashewnøttsmør
- litt havsalt
- 7 ss eplecidereddik
- 7 ss sesamolje
- noen dråper chilisaus
Instruksjoner
- Kutt opp kålen i små biter
- Kutt opp vårløken i små biter
- Kutt opp koriander i små biter
- Tilsett cashewnøtter
- Tilsett salt
- Tilsett eplecidereddik
- Tilsett sesamolje
- Lag en saus: bland cashewnøttsmør, sesamolje og chilisaus sammen, slik at sausen blir som en….saus.
- Bland inn sausen med salaten
- Spis 🙂