Litt info om bacalao
Bacalao er skikkelig godt. Ikke bare er det godt, men jeg vil tørre å påstå at det også er sunt. Bacalao inneholder, som mange kanskje vet, fisk og tomat. Ellers er det løk og diverse andre grønnsaker i bacalao.
Oppskriften under ble laget til meg, min kone og vårt barn på 2,5 år. Vi kunne fint vært én voksen til, og likevel hadde det sikkert vært noe til overs.
Det vanlige i bacalao er visstnok å bruke olivenolje. Da jeg er litt mostander av planteoljer, så brukte jeg heller smør. Planteoljer er sikkert ok om du får de rett fra kilden. Men de oljene vi får kjøpt i butikken er utsatt for både luft og lys. Varme blir de utsatt for i gryta, og de fleste planteoljer tåler dårlig varme. Mettet fett som er i bl.a smør, er mye mer stabil ved høy temperatur.
Under finner du oppskriften på deilig bacalao. Lag litt ekstra, så kan du fryse ned til senere.
Bacalao
Ingredienser
- 700 g klippfisk
- 700 g poteter
- 1 rød paprika
- 1 gul paprika
- 2 løk gul
- 3 hvitløksfedd
- 1 chili rød
- 2 ss tomatpuré
- 800 g grovhakkede tomater
- 1 laurbærblad
- salt og pepper
- 3 ss smør
- 0,5 dl vann
Instruksjoner
- Skjær fisken i biter/terninger på ca 3 cm.
- Skrell potetene. Skjær opp potet, løk, paprika i skiver, og finhakk chili.
- Varm opp smøret i en kasserolle.
- Legg i fisken, potet, løk, paprika, chili og tomater lagvis i kasserollen. Legg også i litt salt og pepper etter behov.
- Rør sammen vann og tomatpuré, og tilsett dette i kasserollen.
- Kok opp, og la det småputre i minst 1 time. Ikke rør for mye i gryten.
- Server gjerne med brød ved siden av. F.eks fint brød med mye upasteurisert smør.