Litt info om kokoskaken
Er du glad i Bounty, så vil du nok like denne kaken. Smaken minner om Bounty, men denne kaken er selvsagt mye sunnere. Den er stappet med næring som metter godt, og det er svært lite søtning i den.
Kaken forsvant like fort som den ble laget, og det sier litt. De som smakte den, synes den var god fordi den ikke var så altfor søt. Jeg merker flere og flere som setter pris på desserter og kaker som ikke er stappet med raffinert sukker. Går vi i riktig retning, kanskje? Jeg sier ikke at søtning er farlig, men det må være riktig søtning, og man må ikke overdrive inntaket.
Lucumapulver kan fint droppes, siden de fleste ikke har dette på kjøkkenet sitt. Jeg anbefaler likevel å kjøpe inn en pose, da den holder seg lenge, og man bruker lite hver gang. Pulveret setter en fin smak på kaken.
Bountykake
Ingredienser
- 2 ss kokossmør
- 70 g kokosmasse
- 2 ss cashewnøttsmør
- 1 ts vaniljeekstrakt (eller vaniljepulver)
- 2 ts kokossukker (eller honning)
- 2 ss kokosolje
Sjokolade på toppen
- 3 ts lønnesirup
- 1/2 ts vaniljeekstrakt
- 80 g kakaosmør
- 1 ss kakaopulver
- 1 ts lucumapulver
- 1/4 ts havsalt (helst uraffinert)
Instruksjoner
Kakebunn
- Miks først alle ingrediensene til kakebunnen i en god kjøkkenmaskin. Miksen skal bli passe crunchy.
- Finn frem en liten firkantet form eller en liten rund springform, og dekk den med bakepapir (sørg for at den er helt tett i bunnen, da glasuren KAN renne gjennom hvis ikke). Fyll formen med det du nettopp har mikset sammen. Sett i kjøleskap.
Sjokolade på toppen
- Smelt alle ingrediensene sammen i et vannbad.
- Når alt er smeltet, så heller du dette over resten av kaken. Sett kjølig i minst 30 minutter før servering (slik at sjokoladen har fått stivnet)
- Skjær opp i barer, og nyt. Disse kan fint pakkes inn i papir, og brukes som næring når du er på farten.