Kort om kremkaka
Denne sjokoladekaken (som er svært enkel å lage), krever omtrent ingenting. Legg alt i en blender, miks godt i noen sekunder, og hell over i en form som er rund (i denne oppskriften så har jeg brukt en rund form som er 15 cm). Enklere kan det faktisk ikke bli. Kaken bør settes i fryseren i ca 5 timer før servering, da kokosoljen må få stivne.
Jeg lagde denne kaken tidlig på en tirsdag. Etter en lang fjelltur, så tok vi ut kaken (ca 4 timer etterpå), og den var akkurat passe i konsistensen. Vi spiste alt, sammen med litt pisket kremfløte av upasteurisert fløte som jeg selv hadde separert dagen før. Aldeles nydelig, og noe jeg absolutt kunne spist igjen. Kremen trengs selvsagt ikke, men siden vi hadde fløte som måtte brukes, så ble det til at vi hadde det ved siden av kaken.
Kaken er uten bunn. Det er kun fyll. Eller, det er kun bunn. Du kan velge selv hvilket ord du vil bruke, men poenget er at det kun er ett lag i kaken.
Jeg bruker like gjerne lønnesirup i stedet for honning. Det kommer litt an på hva jeg har liggende for øyeblikket.
Kaken inneholder også bananer, som gjør at den blir enda søtere enn om du ikke hadde brukt det. Men det går helt fint, for den setter ikke noe særlig til banansmak. Kun hvis du kjenner etter, så kan du kjenne at det er bananer i.
Under finner du oppskrift på en nydelig myk sjokoladekake.
Sjokolade-kremkake
Ingredienser
- 2 store bananer
- 80 g cashewnøtter
- 5 ss kakao
- 0,6 dl kokosolje smeltet
- 0,6 dl sitronjuice
- 0,6 dl honning
- 1 ts vaniljepulver
- 1/4 ts salt
Instruksjoner
- Legg alle ingredienser i en blender, og miks godt sammen.
- Blir det vanskelig å mikse, så legg i litt vann. Ikke for mye.
- Tøm blandingen over i en form.
- Kaken må settes i fryser i minst 5 timer før servering.