dronning mauds pudding, dessert

Dronning Mauds Pudding (redusert sukker)

Dronning Mauds dessert (eller pudding om du vil) er en klassiker for enhver anledning. Puddingen er blitt svært populær i selskaper.

Puddingen er oppkalt etter Dronning Maud av Norge. Det finnes noen variasjoner av Dronning Mauds dessert, men den består vanligvis av gelatin, krem, egg og revet sjokolade. Sjokoladen legges i lag mellom kremblandingen.

Dronning Mauds dessert er enkel å lage (det tar under 10 minutter å mikse sammen puddingen) og den smaker svært godt. Holdbarheten er OK. Pisket kremfløte taper seg fort, så jeg anbefaler å spise denne i løpet av 2-3 døgn.

Desserten er populær blant gamle og unge, og er et kjært minne for mange i Norge. Noen liker å lage Dronning Maud dessert med portvin eller cognac. Personlig foretrekker jeg uten alkoholen, både fordi jeg synes det smaker bedre uten, og fordi jeg ofte serverer denne til barna i huset.

Prøv også Sarah Bernard for en deilig kake som også er lett å lage.

dronning mauds pudding, dessert
Skriv ut/print

Dronning Mauds Pudding

Størrelse: 1 x stor skål

Ingredienser

  • 7,5 dl fløte
  • 4 stk hele egg
  • 4 stk eggeplommer
  • 3 ss sukker (for normal søt variant, ta dobbel mengde)
  • 1 dl vann
  • 3 ss gelatin, eller 3 plater gelatin (ikke toppede spiseskjeer, flate)
  • 100 g sjokolade til dryss

Instruksjoner

  • Riv sjokolade i et rivjern.
  • Pisk fløten til middels tykk konsistens.
  • Pisk egg og sukker til eggedosis. Pisk i 1-5 minutter. Jo lenger du pisker, desto luftigere blir den.
  • Varm opp vann i en kjele som skal brukes til vannbad.
  • Gelatin i pulverform: Finn en liten skål, og tilsett ca 1 dl med kaldt vann. Dryss gelatin over langsomt og la det trekke seg ned i vannet. Rør litt med gaffel hvis ikke alt har trekt seg inn i vannet. Vent 5 minutter. Etter 5 minutter, sett skålen i et varmt vannbad, og vent til den blir helt flytende. Da er den klar.
    Hvis du bruker plater, så følg anvisningen på pakken.
  • Finn en stor dessertskål, og legg først 1/3 av blandingen i bunn. Dryss over revet sjokolade. Legg så 1/3 av kremblandingen over sjokoladen, og dryss sjokolade over. Legg så siste 1/3 av blandingen øverst, og dryss sjokolade på toppen.
  • Sett kjølig i minst 45 minutter før den er klar.

Video

Del gjerne innlegget

Facebook