Info om fårikål
Skal du lage fårikål, så er det greit å begynne i god tid før middag. Flaskehalsen her er tiden. Tilberedningen av selve gryta er lett og tar maks 15 minutter. Derfor er det lurt å begynne å forberede seg på fårikål ca 3 timer før servering.
Da jeg var yngre, så hadde vi fårikål relativt ofte. Jeg husker også at jeg elsket smaken og gledet meg veldig til vi skulle ha fårikål til middag. Jeg vil derfor bringe denne «tradisjonen» videre til mine egne barn, fordi det er veldig godt, og fordi sau inneholder mye næring som er bra for oss. Apropos kål; om du er ute etter surkål, så finner du det her.
Det som er så fint med fårikål, er at det kun består av kål og fårekjøtt. Pepper og salt er også på plass, og noen har kanskje litt poteter eller annet tilbehør til, men selve retten består i all hovedsak av kjøtt og kål. En annen ting som også er veldig fint med fårikål, er at det ordner seg selv. Du koker først opp vannet, og setter platen ned på svak varme. Så er det bare å finne fram en god bok, og vente på at middagen blir klar. Lukten sprer seg i huset, og man får raskt vann i munnen av å kjenne denne deilige lukten av fårikål.
Under finner du oppskrift på fårikål.
Fårikål
Ingredienser
- 1 kg fårekjøtt
- 1 kg hodekål
- 1 1/2 ts uraffinert havsalt
- 3 ts hel pepper
- 3 dl vann
Instruksjoner
- Del hodekålen i biter,
- Legg kjøtt og kål lagvis i en stor gryte. Begynn med kjøttet. Strø pepper og salt mellom lagene.
- Tøm over vann, kok opp, og sett ned varmen til svak varme. Legg på lokk.
- La trekke på svak varme i ca 2-3 timer, til kjøttet er mørt.