calzone

Hjemmelaget calzone med skinke, ost og tomat

Kort om calzone med ost, skinke og tomat

Denne oppskriften er særdeles enkel og det tar kun 30 minutter å lage calzone. Mens deigen hever, så lager du fyllet og river osten. Fyllet består stort sett av en kjøttvariant som f.eks skinke, revet ost, og litt grønnsaker. Ønsker du en saus på bunnen, så kan du selvfølgelig ordne det. Hjemmelaget ketchup fungerer utmerket godt her.

Calzone er perfekt turmat. Hvis du har lagret en del i fryseren, så er det bare å ta de ut når du skal på tur, og de er ferdig tint når dere setter dere ned for en liten matbit. Eventuelt kan de varmes på et bål eller en grill for ekstra god smak.

Under finner du oppskrift på hjemmelaget calzone med ost, skinke og tomat.

calzone
Skriv ut/print

Hjemmelaget calzone med skinke, ost og tomat

Ingredienser

  • 1 sjalottløk
  • 3 fedd hvitløk
  • smør til steking
  • revet ost
  • kjøttpålegg

Deigen

  • 300 g mel hvetemel holder seg best sammen
  • 1/2 pakke tørrgjær
  • 2 dl vann ca 37 grader
  • 1 ts mykt smør
  • 1/2 ts salt
  • krydder etter ønske pepper, timian etc…

Instruksjoner

  • Deigen først: Bland alt det tørre i en eltemaskin.
  • Tilsett vann og smør og elt i ca 10 minutter.
  • Sett deigen til heving. Dekk til med plast.

Fyll

  • Mens deigen hever, kutt opp løken. Stek denne i smør i noen minutter. Tilsett gjerne spinat og tomat om du ønsker det. Tilsett salt og pepper.
  • Kjevle ut deigen til små runde former.
  • Legg på skinke, ost og det du har stekt i pannen på den ene halvdelen.
  • Brett den andre halvdelen over.
  • Stekes midt i ovnen på 250 grader i 15-20 minutter. Skorpen skal være gyllen.
  • Hvis du skal fryse de, så kjøl de helt ned først. Fint å ta med på tur eller lignende.

Del gjerne innlegget

Facebook