eplesyltetøy

Hjemmelaget eplesyltetøy (melkesyregjæret)

Litt om hjemmelaget eplesyltetøy med kanel

Hjemmelaget eplesyltetøy med kanel er en sikker vinner på de fleste kjøkkenbord. Jeg husker fortsatt veldig godt da jeg fikk servert anisboller med hjemmelaget eplesyltetøy (med kanel) hos min tante. Dette var en stor favoritt, og jeg gledet meg til hver gang vi skulle dit pga dette syltetøyet. I mine øyne var dette verdens beste eplesyltetøy.

Disse minnene har jeg fra da jeg var litt yngre, og nå er det på tide at jeg selv prøver meg på hjemmelaget eplesyltetøy med kanel. Det kan også nevnes at min variant er melkesyregjæret, som vil si at jeg tilsetter litt myse som gjør at eplesyltetøyet blir lettere å fordøye for magen. Det vil også dannes litt bakterier som er kjempebra for tarmen vår.

Jeg vet også at noen kaller eplesyltetøy for eplemos. Min tante sa alltid eplemos med kanel, og det er jo selvsagt helt korrekt. Man moser jo tross alt eplene sammen, så navnet passer egentlig helt perfekt. Kjært barn har mange navn.

Her i hus gikk det unna når det hjemmelagde eplesyltetøyet kom på bordet. Min kone og vår datter likte det veldig godt, og det ble spist “store mengder” første dagen.

Under finner du fremgangsmåten på hvordan jeg lager hjemmelaget eplesyltetøy med kanel.

eplesyltetøy
Skriv ut/print

Hjemmelaget eplesyltetøy (melkesyregjæret)

Ingredienser

 • 10 epler
 • 10 ss myse
 • 50 g sukker
 • 1 ts kanel
 • 1/2 ts salt
 • 1 ss gelatin (kan droppes)

Instruksjoner

 • Skrell eplene og del de i biter.
 • Damp eplene til de er myke/møre. Hvis du ikke har mulighet til å dampe, så kan du koke eplene sammen i noen dl vann. Husk lokk på kjelen.
 • Mos eplene sammen med sukker, kanel, salt og litt gelatin. Man trenger egentlig ikke gelatin, men litt kan være greit.
 • Når syltetøyet er avkjølt, så kan du tilsette myse.
 • La stå på kjøkkenbenken med tett lokk i ca 2 døgn.
 • Settes kjølig og klar til å spises.

Del gjerne innlegget

Facebook