Litt info om hjemmelaget guacamole
Hjemmelaget guacamole er utrolig godt. Ikke bare er det godt, men det er også veldig enkelt. Guacamole er opprinnelig fra Mexico, men har blitt overført til ulike retter over hele verden. Hovedingrediensen i hjemmelaget guacamole er avokado. Avokado inneholder en rekke ulike vitaminer og mineraler, bl.a A, B1, B2, B3, B6, B9, C, E, natrium og jern. Det som kan nevnes, er at avokado kan forstyrre opptaket av A og D-vitamin i kroppen. Det er derfor lurt å ikke overdrive inntaket av avokado. Du kan spise det i ny og ne, men helst ikke hver dag eller flere ganger for dagen.
Det er ulike måter å lage hjemmelaget guacamole på. Noen bruker bare avokado og litt krydder, mens andre bruker rømme og ulike grønnsaker i. Jeg bruker forskjellig fra gang til gang. Noen ganger bruker jeg kun avokado med litt krydder i, og andre ganger kjører jeg på med 5-6 ulike ingredienser. Det er ingen fasitsvar på hvordan dette skal gjøre, men helt opp til hva du selv liker.
Jeg bruker hjemmelaget guacamole til tacoen. Du kan bruke det til det meste hvor avokadosmaken passer inn.
Under finner du oppskrift på hjemmelaget guacamole.
Hjemmelaget guacamole
Ingredienser
- 2 avokado
- 1/4 rødløk
- 2 fedd hvitløk
- 1 chili
- 1 lime
- 1 ss rømme
- salt og pepper
Instruksjoner
- Mos avokadoen med en gaffel. Du trenger ikke finmose den. Er fint om den er litt klumpete.
- Finhakk chili og løk og tilsett dette i avokadoen.
- Tilsett saften av lime.
- Vil du ha den litt fyldigere, så tilsett litt rømme.
- Smak til med pepper og salt.