hjemmelaget tacokrydder

Hjemmelaget tacokrydder uten sukker

Hjemmelaget tacokrydder uten sukker er helt perfekt å ha på tacoen, som veldig mange i Norge har på fredager. Lager du opp en stor krukke med tacokrydder i dag, så slipper du å tenke mer på det de neste 10 fredagene. Det er veldig enkelt å lage.

Lager du tacokrydder selv, så har du full kontroll på hvilke ingredienser du bruker. Liker du sterkt tacokrydder, så kan du f.eks bruke mer chili og cayenne. Liker du spisskummen, så øker du mengde med spisskummen.

Det er fint å ta med barna når man lager hjemmelaget tacokrydder. Da lærer man barna at det er lett å lage mat fra grunnen selv, og barn liker ofte å hjelpe til med matlaging.

Noen ønsker å redusere saltet, og vil derfor lage hjemmelaget tacokrydder uten salt. Jeg mener at uraffinert havsalt eller gruvesalt er bra å få i seg, og at vi ikke skal frykte salt. Så lenge du lager mat fra bunnen, og ikke spiser mye ferdigmat, så kan du med god samvittighet spise salt.

Ønsker du mild tacokrydder, så er det greit å redusere det sterke. Personlig liker jeg at det er sterkt, så da blir det litt ekstra chili.

Når du er ferdig med å lage hjemmelaget tacokrydder uten sukker, så legger du krydderet på glass med tett lokk. Et annet tips er å lage stor porsjon når du først holder på. Da slipper du å gjøre det så ofte.

Les også om hjemmelaget grillkrydder og skogsgryte med grønnsaker.

Til dessert er det kanskje godt med hjemmelaget sjokolade eller sarah bernard.

hjemmelaget tacokrydder
Skriv ut/print

Hjemmelaget tacokrydder

Total tid5 minutter
Størrelse: 1 porsjon

Ingredienser

  • 1 ss salt (gjerne uraffinert havsalt/gruvesalt)
  • 2 ss spisskummen
  • 2 ss paprikapulver
  • 2 ts sort pepper
  • 2 ts hvitløkspulver
  • 2 ts tørket oregano
  • 1 ts koriander
  • 2 ss chilipulver

Instruksjoner

  • Bland alt sammen og legg på et tett glass.
  • Bruk ca 2 ss til 400 gram kjøttdeig. Prøv deg frem, slik at du finner hvilken mengde du liker.

Video

Del gjerne innlegget

Facebook