hjemmelaget loff

Hjemmelaget loff med melk og smør på 1-2-3

Her i hus bakes det jevnt og trutt, og det er alt fra boller til grovbrød. I dag står loff på menyen, og både jeg og barna elsker det (hvem gjør vel ikke det).

Jeg bruker økologiske produkter, så hele brødet er økologisk. Melk og smør fra Røros-meieriet, og vanlig økologisk mel fra vanlig matbutikk. Dette trenger du ikke å bruke, men kun et tips til deg som ønsker å leve på mest mulig økologisk. Prisen for ett økologisk brød er ca 20 kr. Bruker du ikke-økologisk, så er prisen rundt 10-15 vil jeg tro. Har ikke finregnet på det.

Jeg elsker loff med et godt lag smør og ost (enten brun eller gul).

Tips til oppbevaring av hjemmelaget loff

Når loffen er avkjølt på rist, så skjær loffen opp skiver, og frys de. Når du skal spise, så tar du ut ønsket mengde fra fryseren, og tiner de raskt i brødristeren. Da smaker det ferskt.

Hjemmelaget loff er en sann smaksopplevelse som kan varme hjertet og tilfredsstille ganen. Her er oppskrift på «vanlig» brød og her finner du surdeigsbrød.

Er det billigere å bake brød selv?

Ja, vanligvis. Prisen på et hjemmelaget grovbrød er ca 10 kr. Grovbrød i butikken koster vanligvis det dobbelte, og av og til opptil 5x mer.

Hva trenger man til brødbaking?

Basisoppskrift er mel, veske (vann eller melk), gjær, salt. Ønsker du frø etc, så tilsetter du det. Av utstyr trenger du dl-mål og bakebolle, samt brødformer og ovn.

Hvor i ovnen bør brød stekes?

Brød bør stekes på nederste rille, da brød krever litt ekstra undervarme, samt at skorpen ikke blir like uttørket.

hjemmelaget loff
Skriv ut/print

Hjemmelaget loff

Størrelse: 1 brød
Ca. pris: 15 kr (1 brød)

Ingredienser

  • 500 g hvetemel
  • 1/3 pose tørrgjær
  • 1,5 ts salt
  • 3 dl melk jeg bruker H-melk
  • 25 g smør

Instruksjoner

  • Ta ut smør og la det romtemperere seg. Dette skal du ha i til slutt.
  • Hell i melken i en kjøkkenmaskin og skru på lav hastighet.
  • Tilsett mel og salt.
  • Tilsett gjær etter noen sekunder med elting. Gjær skal helst ikke være i direkte kontakt med saltet, så ikke bland inn gjær og salt sammen på forhånd.
  • Elt i 8-10 minutter. Tilsett så romtemperert smør i terninger og elt i 5 minutter til.
  • Sett deigen på et lunt sted til heving, med et kjøkkenklede over og vent 1-2 timer.
  • Når deigen har ca dobbel størrelse, så former du deigen til avlangt brød, og legger i en smurt form. Jeg smører formene med meierismør.
  • La heve ytterligere i 30 minutter.
    PS. Du kan pensle de med egg nå. Jeg pleier ikke å gjøre det, men de blir litt finere da.
  • Stekes på 200 grader i ca 40 minutter. Prøv deg frem med 37 til 43 minutter. Ovner er forskjellig.
  • Avkjøles på rist og nytes med smør og brunost 🙂

Video

Del gjerne innlegget

Facebook