koke høne

Hvordan koke høne på den enkle måten

Hvordan koker du høne? Svaret får du under.

Koke høne sa du? Høne er ikke like vanlig som kylling….eller svin eller kjøttdeig. Grunnen er sannsynligvis fordi den ligger hel i frysedisken. Det er faktisk litt mer delikat å se en oppskåret kyllingfilét kontra en hel høne som ligger som et slakt i butikken. Høne er også ikke like vanlig lenger, i forhold til hvordan det var på 90-tallet (i hvert fall det jeg kan huske). Det er vel som sagt tidligere, at etterspørselen etter høne er langt lavere enn kylling, og da er det et lett valg for produsentene og for butikkene.

Uansett, så stopper ikke det meg. Høne smaker godt og det er en grei smaksvariasjon i ny og ne. Når du skal koke høne, så må du passe på koketiden. En god høne på 3-4 kg bør kokes i minst 2 timer. Gjerne opptil 2 1/2 time. Når du er ferdig å koke, så skal kjøttet lett taes fra selve «skroget». Kjøttet er ganske likt på smak som kalkun og kylling. Du kjenner forskjell, men det er ikke så mye. Liker du kylling og kalkun, så liker du helt sikkert høne. Enkelt og greit.

Det kan nevnes at høne spiser mye industrimat, som gjør at kjøttet ikke blir like bra/sunt som om du hadde en høne selv du fôret opp. Da de færreste av oss har hjemmelagde høner gående i hagen, så må man kjøpe høne i butikken. En gang i ny og ne tar uansett ingen skade av, så lenge man spiser næringsrik mat ellers.

Etter at du er ferdig med å koke høne, så kan du f.eks lage en deilig hønsefrikassé. Dette er en rett som de fleste nordmenn har smakt en eller annen gang i livet. Det smaker godt, og er enkelt å lage.

koke høne
Skriv ut/print

Koke høne

Hvordan koke høne? Her får du svaret.

Ingredienser

  • 1 høne
  • 1/2 ts havsalt (pr liter vann)

Instruksjoner

  • Del høna i 2, og legg høna i en stor kjele. Fyll med vann.
  • Varm opp vannet til ca 80-90 grader (skal ikke fosskoke).
  • Tilsett 1/2 - 1 ts salt pr liter vann.
  • Trekkes i ca 2 - 2 1/2 time (en stor høne krever kanskje 2 1/2 time, men en liten høne krever kanskje kun 2 timer). 
  • Høna er ferdig når kjøttet løsner fra bena.

Del gjerne innlegget

Facebook