eggerøre

Hvordan lage eggerøre på under 15 minutter

Kort om hvordan du kan lage eggerøre.

Skal du lage en deilig eggerøre som smaker fantastisk godt, så er det overhodet ingen sak. Selv et barn klarer å lage dette. Dette er også ren mat, som smaker utrolig godt. Du trenger bare 3 ingredienser; egg, vann og salt. Bruk ca 1 ss vann (eller fløte) per egg. Legg ingrediensene  i en bolle eller kasserolle, og visp sammen. Så steker du eggene i en kasserolle (eller en stekepanne). Det er viktig å ikke brenne eggene ved å bruke for høy varme. Sett varmen på middels.

Jeg er sikker på at alle i Norges land har smakt eggerøre én eller annen gang i løpet av livet. Denne retten er vanlig på koldtbord, men også til frokost på lørdager og søndager når man har litt ekstra tid til overs. Husk å ta nok salt på eggerøra, for ellers så smaker det omtrent ingenting. Pepper gjør også susen, og du kan også eksperimentere med litt gressløk om du liker det. Hvis barn skal spise eggerøra, så kan det være lurt å passe litt på løk, da mange barn synes løk er veldig sterk på smak.

Følger du oppskriften under på hvordan du kan lage denne retten, så får du en perfekt hjemmelaget eggerøre. Jeg vil anbefale gressløk på toppen av røren. En slik rett er vanlig på koldtbord, men egner seg selvsagt like godt på frokostbordet og som tilbehør til en god middag.

Les også: sunne brownies på under 8 minutter (inneholder egg)

Egg er veldig sunt. Husk at jo mindre varmebehandlet eggeplommen er (det gule), jo mer næring er det. Eggehviten bør varmes, siden det inneholder et stoff som kan blokkere opptak av en type B-vitamin. Uansett så blir en god eggerøre varmebehandlet, så det er ingen vei utenom. Egg inneholder uansett mye næring, og metter veldig godt.

eggerøre
Skriv ut/print

Eggerøre

Ingredienser

  • 4 egg
  • 4 ss vann
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • smør til steking

Instruksjoner

  • Pisk sammen 3 egg i en bolle/kjele sammen med vann.
  • Varm opp en stekepanne på middels varme, og legg i en klatt med smør.
  • Når smøret er smeltet og fordelt utover stekepannen, så helles eggeblandingen over.
  • Bruk en stekespade eller lignende, og dra den gjennom eggene gjennom hele prosessen. Du skal på en måte flytte eggemassen fremover og rundt i stekepannen. 

Notater

Hvor kjøper jeg ingrediensene:
Uraffinert havsalt: Coop Mega.
Resten: vanlig matbutikk.

Les også: hva er egg.

Del gjerne innlegget

Facebook