koke kål

Koke kål

Hvordan koke kål? Her får du svaret.

Lurer du på hvordan man kan koke kål? Da har du kommet til rett sted. Under får du fremgangsmåten på hvordan man lager smørdampet kål.

Skal du koke kål, så trenger du kål og vann. Skal du i tillegg smørdampe den, så må du ha litt smør i tillegg. Du kan fint koke kål uten smør, men det gir en god smak på kålen.

Mykheten på kålen avhenger av hvor lang tid du koker kålen (eller damper den). Personlig så foretrekker jeg opptil 40 minutter på lav varme. Prøv deg frem, og se hva som fungerer best for deg. Det er lett å ta ut en bit av kålen etter f.eks 10 minutter og 20 minutter, så ser du hvordan kålen forandrer seg med koketiden. Smaken er også annerledes om kålen er rå eller mye kokt.

Er du glad i surkål, så kan du gå løs på ekte surkål. Måten dette gjøres på kan du lese mer om her. Surkål laget på gjæringsmetoden er mye sunnere enn vanlig dampet/kokt kål. Smaken blir jo selvsagt noe annerledes, men hva gjør man vel ikke for helsa?

Det ble faktisk sagt en gang at om du kun skal velge to matvarer resten av livet, så er lever og kål noe av det beste du kan velge. Det er selvsagt best om du lager surkål av kålen, da det er sunnere,

Under ser du fremgangsmåten på hvordan du kan koke kål. Husk at dette tilbehøret passer til det meste av middager.

koke kål
Skriv ut/print

Koke kål

Ingredienser

  • 1 hodekål
  • 1 ss smør
  • 2 dl vann

Instruksjoner

  • Riv av det ytterste laget på kålen.
  • Del kålen slik at du sitter igjen med 8 deler.
  • Ha i 1-2 dl vann i en kjele, og legg i kålen. Legg en klatt smør på toppen.
  • Sett på svak til middels varme, og legg på lokk.
  • La dette dampe i ca 35 minutter (med lokk).

Notater

Hvor kjøper jeg ingrediensene:
Kål: vanlig matbutikk.
Smør: vanlig matbutikk.

Del gjerne innlegget

Facebook