lammekoteletter-i-ovn-feat

Lammekoteletter i ovn

Lammekoteletter i ovn er smakfullt og sunt. En sikker vinner på middagsbordet.

Lammekoteletter i ovn er en nydelig rett som de fleste liker. Lammekoteletter smaker noe annerledes enn «vanlige» svinekoteletter. Lammekoteletter er noe strammere på smak, i forhold til svinekoteletter. Men, lam er hakket sunnere siden de spiser mer ren mat i løpet av året. Unntaket er om du har gris selv som du fôrer optimalt. Siden de færreste av oss har egen gris, så ville jeg anbefalt å kjøpe mest mulig lam og sau, da disse beiter mer på gress og spiser renere mat store deler av året.

Trenger du oppskrift på lammeburger, så kan du klikke her.

Når du skal lage ovnsstekte lammekoteletter, så er det egentlig ikke så mye å tenke på. I oppskriften under, så har jeg med ulike grønnsaker i en ildfast form. Om du kun ønsker å steke lammekoteletter i ovn, og ikke vil ha grønnsaker ved siden av, så følger du tiden på samme måte som du kan se under. Det tar ca 20-25 minutter å steke lammekotelettene på ca 180 grader. Steketiden er den samme om du velger å ha grønnsaker eller ikke. Det samme gjelder temperaturen du skal ha i ovnen. Du kan selvsagt øke temperaturen til 200 grader, og steke de litt mindre. Husk at jo høyere temperatur, jo raskere kan lammekotelettene bli tørr i kjøttet.

Oppskriften under holdt til vår familie som pr dags dato består av 2 voksne, og 1 barn på 2 år.

Under finner du oppskrift på lammekoteletter i ovn. Husk å pass på steketemperatur og steketid, slik at maten ikke blir brent. Lykke til med matlagingen.

Temperatur lammekoteletter (kjerne)

En intern temperatur på 55–58 grader resulterer i rødt lammekjøtt. Dersom du foretrekker en rosa kjerne, bør du fjerne kjøttet når temperaturen når 60-65 grader. For å oppnå gjennomstekt lammekjøtt, bør du øke temperaturen til 68 grader.

Skriv ut/print

Lammekoteletter i ovn

Ingredienser

  • 4 lammekoteletter
  • 3 gulrøtter
  • 7 mandelpoteter
  • 1 squash
  • 1/2 løk
  • 1/2 paprika
  • litt salt
  • litt pepper

Krydderblanding

  • litt smeltet smør
  • 1 god neve frisk rosmarin
  • 5 fedd hvitløk
  • 1 ts pepper
  • 1 dl sitronsaft
  • 0,5 ts salt

Instruksjoner

  • Ovn på 180 grader.

Krydderblanding

  • Bland alle ingredienser sammen. Bruk en blender eller stavmikser til å mikse det sammen. Eventuelt finhakk det og bland det sammen (hvis du ikke har stavmikser eller lignende).

Ildfast form

  • Legg grønnsakene i en ildfast form. Skjær gulrøtter og potet i tynne skiver. Squashen kan skjæres litt tykkere enn gulrøttene og potetene. Paprika kuttes i passe store biter som du selv føler er fint. Løken grovhakkes.
  • Strø over pepper og salt.
  • Legg i lammekotelettene, og smør krydderblandingen over disse.
  • Stekes i ca 20-25 minutter på 180 grader.

Del gjerne innlegget

Facebook