I en kurv ligger det flere gyllenbrune ost- og skinkehorn, noen med små sprekker i overflaten.

Ost- og skinkehorn

Ost- og skinkehorn er en klassiker i de mange tusen hjem. Denne type bakst er ikke bare smakfulle, men også veldig enkle å lage, som gjør dem til en populær frysevare hos de fleste.

Varianten jeg lager her er ikke horn, men ligner mer som en «tacowrap». Her er det kun fantasien som setter grenser. Mine barn foretrekker denne type rulling, men om du ønsker å lage horn eller en annen form, så gjør du bare det.

Hva er ost- og skinkehorn?

Ost- og skinkehorn er egentlig en helt vanlig brøddeig. Fyllet består av gulost og skinke. Når disse ingrediensene kombineres, får man en herlig smaksopplevelse som smelter på tungen.

Enkel oppskrift

For å lage ost- og skinkehorn, starter man med å rulle ut deigen til en sirkel. Deretter skjærer man den opp i trekanter. Plasser fyllet, rull dem sammen fra den brede enden og form dem til horn. Stekes så i ovnen på 200 grader i omtrent 16-18 minutter. Som nevnt, så lager jeg de på en litt annen måte, men smaken er helt den samme.

Serveringstips

Ost- og skinkehorn kan serveres varme eller avkjølte. De egner seg perfekt som snacks til barnas bursdager, i arbeidslunsjen eller som en del av en større buffet.

Uansett anledning, er ost- og skinkehorn en sikker vinner. De kombinerer smak og enkelhet på en måte få andre retter gjør. Neste gang du er på utkikk etter noe lekkert og enkelt, prøv deg på disse deilige hornene – du vil ikke angre!

I en kurv ligger det flere gyllenbrune ost- og skinkehorn, noen med små sprekker i overflaten.
Skriv ut/print

Ost- og skinkehorn

Størrelse: 16 stk

Ingredienser

  • 40 g smør
  • 1 kg hvetemel (bland inn med noe grovt om du ønsker grovere variant)
  • 6 dl vann (eller melk)
  • 3 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 2/3 pose tørrgjær (kan bruke 1/2 pose, men hevetiden blir da lenger)
  • Ost og skinke

Instruksjoner

  • Ta ut smøret slik at det blir romtemperert.
  • Tilsett det våte først. Bruk kaldt vann. Vannet varmes under elting. Start eltemaskinen på lav hastighet.
  • Tilsett alt det tørre. Ikke miks gjær og salt. Tilsett først gjær, så salt 5 sekunder etterpå.
  • Smøret kan tilsettes til slutt i terninger.
  • Elt i minst 20 minutter.
  • Sett eltebollen på et lunt sted og dekk til med plastfolie eller noe lignende. Heves i 1-2 timer.
  • Skal du lage 16 enheter, så del først deigen i 2, og så deles hver av de i to. Slik fortsetter du til du har 16 stk.
  • Kjevle hver enhet ut til en runding som har plass til skinke og ost og som har plass til å brettes inn på sidene.
    Legg på skinke og ost. Ønsker du å lage horn, så bretter du enheten på midten, og trykker ned på sidene slik at den "lukkes" rundt.
    Du kan også lage en slags "tacowrap" som jeg foretrekker. Legg ost og skinke i midten, brett litt inn på sidene, og så ruller du fra den ene siden mot den andre.
  • Stekes i 16-18 minutter på 200 grader, midt i ovnen, over/under-varme.
    Prøv deg frem på steketiden, siden ovner varierer.

Video

Del gjerne innlegget

Facebook