Kort om potetsalat med eple
Du har kanskje smakt potetsalat før? Sannsynligvis har du smakt den du får kjøpt i butikken. Men har du noen gang laget hjemmelaget potetsalat med eple? Kanskje ikke, men her får du i hvert fall muligheten til å gjøre det. Denne potetsalaten med eple smaker helt fantastisk, og det tar ikke lang tid å lage den.
Det er ingen fasit på hva du kan ha i en potetsalat, men i potetsalat med eple, så hører selvsagt epler med. Jeg bruker kun ett eple pr 5 poteter. Du kan selvsagt øke dette om du er veldig glad i epler, men jeg synes at ett fungerer bra i denne oppskriften. Ellers så bruker jeg crème fraîche og ikke rømme. Jeg synes rett og slett smaken er bedre på crème fraîche og det gjør at hele retten får en fyldigere smak. Men igjen, smaken er som baken. Liker du rømme best, så kjør på med rømme. Det er som sagt ingen fasit på hvordan denne oppskriften skal gjennomføres.
Hvis man regner med koketiden på potetene, så brukte jeg ca 15 minutter på å lage denne potetsalaten med eple. Selve koketiden avhenger av størrelsen på potetbitene, men en grei regel er ca 10 minutter hvis du deler poteten i 7-8 terninger. Resten skal kuttes og blandes uten noe form for varmebehandling.
Potetsalat med eple passer perfekt til helstekt kylling. Det passer også til det meste av kjøtt og fisk egentlig, og også veldig bra på ei brødskive med eggerøre. Min favoritt er speilegg, spekepølse av geit, noen upasteuriserte osteskiver og potetsalat med eple ved siden av. En herlig rett som metter godt og som gjør godt. Det kan nevnes at eple inneholder pektin, som kan være forstyrrende for tarmen/kroppen. Hvis du reagerer negativt når du inntar eple, så vil jeg enten kuttet de ut, eller melkesyregjæret eplene (legg myse og vann samme med eplebiter i minst 1 døgn).
Under finner du oppskrift på potetsalat med eple.
Potetsalat med eple
Ingredienser
- 5 poteter
- 1 eple
- 1/4 rødløk
- 1 fedd hvitløk
- 2 vårløk
- 2 ss sitronsaft
- 1 beger crème fraîche
- 1 ts salt
- 1/2 ts pepper
Instruksjoner
- Kutt potetene i biter, og kok de møre (ca 10 minutter).
- Skrell eplet, og kutt det i mindre terninger.
- Finhakk rødløken og hvitløken.
- Grovhakk vårløken.
- Bland så sitronsaft, crème fraîche, salt og pepper i en bolle.
- Bland alt sammen til slutt.