laks i form

Laks i form (ovnsbakt)

Laks i form er enkelt og sunt. Det smaker godt, og mange liker det.

Jeg har gjort det svært enkelt. Jeg krydrer med salt og pepper, legger på litt sitronjuice, og en klatt med smør på toppen. Noen foretrekker olje, men jeg synes smør smaker bedre. Smør tåler også varme bedre enn olje.

Legg gjerne på litt urter som timian og rosmarin for ekstra smak. Ønsker du enda fyldigere smak, så kan du helle litt fløte rundt laksen før steking. Laks i form med fløte smaker nydelig. Ønsker du laks i form med rømme, så anbefaler jeg å legge på rømme etter at laksen er ferdig stekt.

Steketiden er ca 20 minutter på 180 grader. Ikke stek for lenge, for da blir laksen tørr.

En deilig fetasalat med fetaost, tomat og agurk passer perfekt til laks i form. Kok gjerne poteter til, og server med en klatt rømme over laksen.

Laks i form er enkelt, og lages på kort tid.

Se også torsk i form eller fiskegryte med torsk. Ønsker du å trekke/koke torsk, så se her.

laks i form
Skriv ut/print

Laks i form

Størrelse: 4 porsjoner

Ingredienser

  • 4 stk laksefiléter
  • juice fra sitron
  • salt og pepper
  • smør

Instruksjoner

  • Sett ovnen på 180 grader.
  • Smør en ildfast form med litt smør.
  • Legg laksefilétene med skinnsiden ned i formen.
  • Hell over litt sitronjuice på laksen.
  • Krydre med salt og pepper.
  • Legg en klatt med smør på toppen av fisken.
  • Stekes på 180 grader i 20-25 minutter.

Video

Del gjerne innlegget

Facebook