Nærbilde av lasagne med lag av pasta, kjøttsaus og smeltet ost på et trebrett.

Lasagne med gulrot (rask og enkel måte)

Lasagne med gulrot er en klassisk rett fra Italia, som består av pastaplater, kjøttsaus (med tomat), gulrøtter, og ost. Lasagnen jeg har laget under, er en svært enkel basisoppskrift. I mange lasagner, er det også en egen hvit ostesaus. Jeg foretrekker enkle middager, som er mulig å lage i en travel hverdag, og da er denne lasagnen helt perfekt.

PS. Ønsker du lasagne uten melk, så erstatter du bare osten på toppen med en melkefri «ostevariant». Eventuelt kan du droppe osten helt. Sørg uansett for at lasagneplatene er godt dekt med saus, for ellers blir de tørre.

Lasagne er en rett som mange barn også liker, siden den består av pasta. Av plantekost, så har jeg kun gulrøtter i tillegg til hakkede tomater. Her er det kun fantasien som setter grenser, så om du ønsker løk, hvitløk, urter etc, så er det bare å kjøre på med det du liker godt.

Nærbilde av lasagne med lag av pasta, kjøttsaus og smeltet ost på et trebrett.
Skriv ut/print

Lasagne (rask og enkel)

Størrelse: 1 ildfast form

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig
  • 1 glass tomatpure
  • 1 boks hakkede tomater
  • 200 g revet gulost
  • 2 stk gulrot

Instruksjoner

  • Kutt opp gulrøtter og legg i en kasserolle. Tilsett en klatt smør (eller olivenolje), tomatpuré og hakkede tomater. Skru på lav varme.
  • Brun kjøttdeig i en stekepanne, og tilsett kjøttdeig i kasserollen. La småputre i ca 45 minutter.
  • Finn frem en ildfast form, og smør den med et tynt lag med smør eller olivenolje.
    Start med et tynt lag kjøttsaus. Legg så pastaplater på sausen. Deretter nytt lag kjøttsaus, og så nytt lag pastaplater. 2-4 lag med pastaplater er vanlig. Avslutt med revet ost på toppen.
  • Stekes i ca 30 minutter, på 200 grader.
  • Ta ut lasagnen, og la den hvile på benken i ca 10 minutter før du forsyner deg. Da får den "satt seg" skikkelig.

Video

Del gjerne innlegget

Facebook