Et stykke sjokoladekake med nøtteaktig skorpe ligger på en hvit tallerken ved siden av en gaffel.

Sjokoladekake med kokos

En nydelig sjokoladekake med snadderkokos.

Denne sjokoladekaken er nydelig. Det første min kone sa da hun smakte den var: «oi, nesten litt som Snickers-is.» Hos oss ble den spist iskald, med noe varmt å drikke ved siden av. Har du litt pisket kremfløte på toppen, så vil det være helt toppers.

Kaken krever ingen steking, og er relativ enkel å lage. Du trenger en god kjøkkenmaskin og en god blender. Først mikser du bunnen sammen, og så mikser du sammen glasuren i en blender.

Kaken bør oppbevares i fryser eller kjøleskap når du ikke skal spise den. Står den i fryser, så ta den ut 30 minutter før servering. Står den i kjøleskap, så er den klar til å spises med en gang.

Under finner du fremgangsmåten på hvordan du lager sjokoladekake med kokos.

Et stykke sjokoladekake med nøtteaktig skorpe ligger på en hvit tallerken ved siden av en gaffel.
Skriv ut/print

Sjokoladekake med kokos

Ingredienser

  • 240 g valnøtter
  • 0,7 dl lønnesirup
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1/4 ts salt (uraffinert havsalt)

Glasur

  • 100 g cashewnøtter
  • 0,7 dl lønnesirup
  • 1/2 ts vaniljeekstrakt
  • 250 ml kokosmelk (den med mest fett)
  • 5 ss sitronsaft
  • 30 g kakaopulver
  • 0,5 dl kokosolje
  • 1/2 ts salt (uraff. havsalt)
  • 1 ss kokosmasse

Instruksjoner

  • I en kjøkkenmaskin, miks sammen valnøtter, søtning, vanilje og salt. Miks til deigen er godt blandet.
  • Legg deigen ned i en liten rund springform, og sett denne i fryseren i 30 minutter.
  • Legg alle ingrediensene til glasuren i en blender, og kjør det sammen til en jevn og fin blanding.
  • Ta formen ut fra fryseren etter 30 minutter, og hell glasuren over kaken. Legg noe over, og sett kaken tilbake i fryseren i 2 timer…(eller mer om du ikke skal servere den da).
  • Før servering, så kan du drysse kokosmasse over kaken hvis du ønsker det.

Notater

Hvor kjøper jeg ingrediensene:
Valnøtter: vanlig matbutikk.
Dadler: Coop Mega i Molde har hele året.
Vaniljeekstrakt: altShop eller helsekost.
Uraffinert havsalt: Coop Mega.
Cashewnøtter: vanlig matbutikk.
Lønnesirup: vanlig matbutikk. Jeg foretrekker mørk lønnesirup.
Kokosmelk: vanlig matbutikk. Jeg foretrekker den med mest fett (tror det er rundt 17%).
Sitronsaft: vanlig matbutikk. Enten juicen fra en sitron, eller ferdig juicet fra flasker.
Kakaopulver: vanlig matbutikk.
Kokosolje: Coop Mega i Molde, helsekost, eller altShop.
Kokosmasse: vanlig matbutikk.

Del gjerne innlegget

Facebook